Cordyceps Sinensis

Το Κόρντισεπς μανιταρι (Cordyceps ή Κορδιοκεφαλος) είναι ένα από τα πολυτιμότερα κινέζικα φαρμακευτικά βότανα και παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιοτητες.

– Τα Cordyceps Μανιταρια βρίσκονται στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Νεπάλ, 3 έως 5 χλμ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας ενώ συχνά αποκαλείται και ως “το θαύμα της φύσης”
– Υπάρχουν περισσότερα από 680 είδη Κορντισεπς αλλά το πιο δημοφιλές, διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι τα μανιταρια Cordyceps sinensis

Πληθώρα θρεπτικών ουσιών και ενεργών συστατικών περιέχονται στο κορντισεπς, όπως κορντισεπικό οξύ, κορντισεπινη, αμινοξέα, γλουταμινικό οξύ, πολυσακχαρίτες, βιταμινες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Β12 κ.ά.
– Το πρώτο εγκεκριμένο και μη-ενέσιμο φάρμακο για τη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, βασίζεται στο μανιταρι Cordyceps Sinensis.

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), το Κορντισεπς χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανδρικής και γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, καθώς και στην επούλωση του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το μανιτάρι Cordyceps Sinensis κατέχει σημαντική θέση στην κινεζική φαρμακοποιία ενώ η Δύση μόλις πρόσφατα άρχισε να το ενσωματώνει σε ιατρικές πρακτικές. Παρά το γεγονός ότι ήταν κάποτε ιδιαίτερα σπάνιοοι σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας έχουν κάνει το Κορντισεπς άμεσα διαθέσιμο, το οποίο μειώνει την τιμη του στην παγκόσμια αγορα

To συμπληρωμα Cordyceps είναι ένα πολύτιμο εφόδιο στη διατροφή σας και μια μοναδική υπερτροφή που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα όσα γνωρίζατε για τα συμπληρώματα διατροφής μέχρι σήμερα.

Επίσης, το μανιτάρι Cordyceps μπορείτε να το απολαύσετε και στο τσαι σας ! Απλά, αδειάζετε τη σκονη από μία ή δύο κάψουλες Cordyceps στο τσαι σας.

Σημαντική παρατήρηση : το τσαι να είναι ζεστό, όχι βραστό, διότι το βραστό νερό θα μειώσει τις ιδιότητες που έχει το Κόρντισεπς

Η σκονη Cordyceps μπορεί να το χρησιμοποιηθεί και αλλού. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε Cordyceps σκονη σε ροφήματα, smoothies, σαλάτες, σούπες κ.ά

Οδηγίες χρήσης:

Μπορείτε να λαμβάνετε το Κορντισεπς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σας εξυπηρετεί καλύτερα. Ωστόσο, το βέλτιστο είναι η ημερήσια δοσολογία είναι να «μοιράζεται» π.χ. πρωί – βράδυ Ή πρωί – μεσημέρι Ή πρωί – μεσημέρι – βράδυ.
Για τους αθλητές, μία ενδεικτική λήψη είναι 3 κάψουλες ημερησίως: η πρώτη κάψουλα το πρωί, η δεύτερη κάψουλα 30′ πριν την προπόνηση ή τον αγώνα και η τρίτη κάψουλα αμέσως μετά την προπόνηση ή τον αγώνα.

Εφ’όσον δεν υπάρχει κάποια διαγνωσμένη διαταραχή, η προτεινόμενη δοσολογια είναι 2 κάψουλες Κόρντισεπς ημερησίως.
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο θέλετε να βελτιώσετε, τότε η προτεινόμενη δοσολογία είναι 3 κάψουλες ημερησίως ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού σας.
– Η δοσολογία να μην υπερβαίνει τις 3 κάψουλες ημερησίως, εκτός εάν ακολουθείτε τις οδηγίες του ιατρού σας.

Σε γενικές γραμμές μπορεί κανείς να παρατηρήσει κάποια οφέλη μετά από 1,5 έως 2 μήνες. Εξαιρετικά αποτελέσματα, θα βιώσει κάποιος μετά από 3 έως 4 μήνες ενώ τα βέλτιστα αποτελέσματα από τη λήψη Κόρντισεπς, θα υπάρξουν μετά από 5 έως 6 μήνες.

Για όσο μέγαλύτερο χρονικό διάστημα δρα το Cordyceps στον οργανισμό, τόσο μεγαλύτερα είναι τα συνολικά οφέλη στον οργανισμό

Τα αποτελέσματα που βιώσατε στο σώμα σας δεν θα εξαφανισθούν εν μία νυκτί αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να φθίνουν. Για αυτόν τον λόγο, προτείνετε η τακτική κατανάλωση Κόρντισεπς.

H αποθήκευση του προϊόντος να γίνεται σε ξηρό μέρος και η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 25°C διότι η υγρασία και η υπερβολική θερμότητας, ενδέχεται να αλλοιώσει το προϊόν
– Μην το εκθέτετε σε απευθείας ηλιακό φως γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης.
– Φυλάξτε το μακριά από παιδιά γιατί υπάρχει κίνδυνος υπερδοσολογίας εάν χρησιμοποιήσουν το Κόρντισεπς ενώ απουσιάζετε από το σπίτι

ΠΡΟΣΟΧΗ

Να προμηθεύεστε το Cordyceps Sinensis μόνο από αναγνωρισμένο προμηθευτή που να μπορείτε να εμπιστευτείτε. Τα προϊόντα της DXN έχουν παραχθεί υπό αυστηρότατες συνθήκες ωστε να συμμορφώνονται απόλυτα με τα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις. Συγκεκριμένα το Cordyceps Sinensis της εταιρείας DXN είναι οργανικής καλλιέργειεας, με γνωστοποίηση ΕΟΦ, τρεις πιστοποιήσεις ISO, HACCP κ.άΔείτε όλες τις πιστοποιήσεις της εταιρείας DXN.
Επίσης, να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με το χύμα, άγριο Cordyceps διότι υπάρχουν τα εξής δύο πιθανά προβλήματα :
1. ορισμένοι ιεσάγουν μέσα στο σώμα του μανιταριού ουσίες (στερεάς ή υγρής μορφής) με σκοπό να το κάνουν να ζυγίζει περισσότερο ώστε να πληρωθούν περισσότερα χρήματα.
2. μούχλα ή / και βακτηριακή μόλυνση

ΔΕΙΤΕ ΤΟ CORDICEPS