Φυσικές Θεραπείες για τις ελιές & τους σπίλους

Αν βασανίζεστε συνεχώς από ελιές σκεφτείτε μήπως πρέπει να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας με προσεκτικά επιλεγμένα συμπληρώματα βιταμινών. Η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι ελιές στα γεννητικά όργανα είναι κάποιες φορές ένδειξη μιας σοβαρότερης κατάστασης και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να απευθύνεστε σε κάποιο γιατρό.

Παρακάτω αναφέρονται κάποια παραδοσιακά γιατρικά από διάφορες ηπείρους και χώρες. Κάποια λειτουργούν καλύτερα αν η ελιά ξυστεί με λίμα μετά την εφαρμογή. Μετά από κάθε εφαρμογή, πετάξτε τη λίμα για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις.

  1. Η εφαρμογή φρέσκου σκόρδου αποτελεί παλιό ευρωπαϊκό γιατρικό για να ξεφορτωθείτε τις κοινές ελιές από το δέρμα σας. ΟΔΗΓΙΕΣ: Λιώστε λίγο φρέσκο σκόρδο ή χρησιμοποιήστε το έλαιο του. Βάλτε το στην ελιά και καλύψτε την με λευκοπλάστ για μια μέρα. Θα σχηματιστεί μια κρούστα. Η ελιά θα φύγει σε περίπου μια εβδομάδα.
  2. Η σκόνη goldenseal είναι δυνατό αντιικό που χρησιμοποιούταν σε μεγάλο βαθμό από τους πρώτους αποίκους της Αμερικής. ΟΔΗΓΙΕΣ: Ανακατέψτε τη σκόνη με αρκετό νερό ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή, την οποία και εφαρμόστε απευθείας στην ελιά. Μπορείτε αν θέλετε να πάρετε και κάψουλες goldenseal προκειμένου να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Μην τη χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση εγκυμοσύνης καθώς διεγείρει τη μήτρα.
  3. Το έλαιο από tea tree είναι ανεκτίμητο αντισηπτικό που αρχικά ανακαλύφθηκε από τους Αβοριγίνες της Αυστραλίας. Είναι πολύ χρήσιμο και για τις περισσότερες ελιές. ΟΔΗΓΙΕΣ: Σε καθημερινή βάση, απλώστε με βαμβάκι. Το έλαιο διατίθεται σε φαρμακεία στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ενώ μπορείτε να το παραγγείλετε και μέσω διαδικτύου.
  4. Οι μαλακές ελιές και άλλα εξογκώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τοπικές εφαρμογές βάμματος θούγιας, που φτιάχνεται συλλέγοντας τους νέους βλαστούς του κίτρινου κέδρου τον Μάιο ή τον Ιούνιο πριν εμφανιστούν τα λουλούδια. ΟΔΗΓΙΕΣ: Μια φορά την ημέρα, πάρτε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε, αλλά αποφύγετε την επαφή με το δέρμα της γύρω περιοχής. Το βάμμα διατίθεται μετά από ειδική παραγγελία μέσω διαδικτύου.
  5. Σε όλες τις περιοχές που μεγαλώνει η αλόη, δηλαδή στην Ασία, την Έγγεια Ανατολή και την Καραϊβική, η γέλη έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των ελιών. ΟΔΗΓΙΕΣ: Κόψτε ένα φύλλο και ανοίξτε το για να αποκαλυφθεί η γέλη του. Ξύστε την και τοποθετήστε την απευθείας στην ελιά, αρκετές φορές την ημέρα.
  6. Το «γάλα» ή ο χυμός του ταράξακου αποτελεί παραδοσιακό αγγλικό γιατρικό για τις ελιές. ΟΔΗΓΙΕΣ: Κόψτε σε φέτες τον μίσχο του ταράξακου και αφήστε το γαλακτώδη χυμό να τρέξει στην ελιά.
  7. Για να ξεφορτωθούν τις ελιές οι Άμις έχουν μια παράδοση να τρίβουν την ελιά με φλούδες από φρέσκιες πατάτες.
  8. Οι Λετονοί μεγαλύτερης ηλικίας ακολουθούν την αρχαία παράδοση και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν χελιδόνιο σαν φάρμακο. Το 1819, το αμερικανικό «Family Receipt Book», ένα βιβλίο με οικογενειακές συνταγές και γιατρικά έγραφε για τη χρήση φρέσκου χυμού από χελιδόνιο στην καταπολέμηση των δυσάρεστων ελιών. ΟΔΗΓΙΕΣ: Απλώστε χυμό ή αραιωμένο με νερό βάμμα στην ελιά με μπατονέτα.
  9. Να και ένα παλιό αγγλικό γιατρικό με βερμπάσκο (φλώμο) για τις ελιές με σκληρή σύσταση. ΟΔΗΓΙΕΣ: Απλώστε το χυμό ή τη σκόνη από τη ρίζα βερμπάσκου στην ελιά, μια φορά την ημέρα μέχρι αυτή να μειωθεί και να εξαφανιστεί.
  10. Το έλαιο του θυμαριού είναι ένα από τα καλύτερα αντισηπτικά της φύσης και χρησιμοποιούταν πολύ συχνά σε ολόκληρη την Ευρώπη για την καταπολέμηση των ελιών. ΟΔΗΓΙΕΣ: Εφαρμόστε το κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν δεν έχετε το λάδι, μπορείτε να κοπανίσετε ένα φύλλο θυμαριού και να χρησιμοποιήσετε αυτό για όλο το βράδυ. Στερεώστε το με επίδεσμο ή τραυμαπλάστ.

Αρχική δημοσίευση – Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *